Volkswagen

De highlights van de nieuwe Multivan

Design

Tijd om weer verliefd te worden

Ook visueel volgt de nieuwe Multivan met zijn heldere, tijdloze vorm zijn voorgangers – maar herinterpreteert het traditionele design. Aan de voorzijde zetten de twee IQ.Light – ledmatrixkoplampen en de van achteren verlichte chroomstrip in het oog springende accenten. De opvallende tweekleurige lak en de optionele 19-duims lichtmetalen velgen, die voor het eerst beschikbaar zijn voor de Bulli, zijn ook echte blikvangers. Ook nieuw: de 30-kleuren sfeerverlichting. Het laat het interieur in een heel nieuw licht baden.

vw-multivan-style-exterieur

Multifunctionaliteit

Functionaliteit die u zal inspireren

Een van de grote troeven van de nieuwe Multivan is de neerklapbare achterbank, die 25 procent lichter is en in een paar eenvoudige stappen kan worden verwijderd. Daardoor kunnen bepaalde stoelopstellingen nu nog sneller worden gerealiseerd. Vis-à-vis met de multifunctionele tafel in het midden, met alle zitplaatsen in de rijrichting of met de buitenste zitplaatsen verwijderd voor het vervoer van e-bikes – met een paar eenvoudige stappen kan u het interieur naar uw smaak inrichten. Nog iets leuks: Voor het eerst kunnen de buitenste zitplaatsen in het passagierscompartiment worden verwarmd - zo zitten zelfs de kinderen er op koude winterdagen behaaglijk warmpjes bij.

vw-multivan-multifunction-table

Comfort

Onderweg op hoog niveau

In de nieuwe Multivan bent u net zo comfortabel in de stad als op de snelweg. Het maakt niet uit of u de korte (4,98 m) of de lange versie (5,18 m) kiest: beide modellen zijn laag genoeg voor gewone parkeergarages, maar hoog genoeg van binnen voor ontspannen vakantiereizen. Het glazen panoramisch dak van 1,83 m2 is een absolute nieuwigheid . Het verhoogt de hoogte van de passagiersruimte met nog eens 34 mm. Laden en instappen is nu nog makkelijker. U kan zowel de elektrische schuifdeuren als de elektrische achterklep met een voetbeweging openen – zonder de sleutel uit uw zak te halen. Keyless Advanced en Easy-Open maken dat mogelijk.

vw-multivan-energetic-sliding-doors

Connectiviteit

Hier past de ene bij de andere

Digitale cockpit, optionele head-updisplay, mobiele onlinediensten: de nieuwe Multivan heeft alles wat digital natives graag in een auto zien. En nog een beetje meer. Voor het eerst is Amazon Alexa ook aan boord. Dit maakt de nieuwe Multivan eindelijk tot een slim huis op wielen. Bij een goed geluid hoort ook het optionele premium geluidssysteem van Harman Kardon. Het transformeert het standaard 25,4 cm audiosysteem in een audiofiel systeem - en met We Upgrade zelfs in een navigatiesysteem. Zelfs na de aankoop van het voertuig. Want met We Upgrade kan u voor het eerst veel aantrekkelijke functies in de In-Car Shop ontgrendelen en over the air downloaden. Naast de navigatiefunctie omvat deze ook meerkleurige sfeerverlichting en rijhulpsystemen. Overigens, als u uw nieuwe Multivan niet achter wil laten, kan u een oogje in het zeil houden via de We Connect App en zelfs bepaalde functies op afstand bedienen.

vw-multivan-steering-wheel

IQ.DRIVE en IQ.LIGHT

Iemand denkt mee

Voorbij zijn de dagen dat u alles zelf moest doen. Het optionele intelligente rijhulpsysteem IQ.DRIVE van de nieuwe Multivan maakt halfautomatisch rijden in druk reis- of woon-werkverkeer mogelijk door tijdelijk het sturen, accelereren en remmen over te nemen. Als de juiste infrastructuur beschikbaar is, kan contact met andere weggebruikers tot stand worden gebracht met het optionele Car2X. Dus u weet al van tevoren wat u te wachten staat. De IQ.Light – ledmatrix koplampen denken mee voor u. In combinatie met de Dynamic Light Assist, schijnen ze dynamisch op en neer en nemen ze al de bocht voordat u dat doet.

vw-multivan-iq-drive

eHybrid: Het beste uit beide werelden

De nieuwe Multivan is verkrijgbaar met meer aandrijvingsvarianten dan ooit tevoren – ook als plug-in hybride. Hiermee kan u in de e-mode een gemiddelde dagelijkse afstand tot 49 km zuiver elektrisch en lokaal CO2-vrij afleggen met een voldoende opgeladen batterij. Als u langer onderweg bent, schakelt een efficiënte verbrandingsmotor automatisch in.

Om uw CO2-voetafdruk zo duurzaam mogelijk te verkleinen, zijn er We Connect Plus e-mobiliteitsdiensten beschikbaar. Hiermee kan u de ladingstoestand van de batterij in de gaten houden en tijdig opladen met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

Multivan Plug-in hybride

Aerodynamica

Verminderde luchtweerstand – lagere CO2-uitstoot

Niet alleen op de weg, maar ook op het vlak van aerodynamica slaat de nieuwe Multivan een goed figuur. Zijn cw-waarde markeert een nieuw niveau in zijn klasse. En vermindert de CO2-uitstoot. Gemiddeld stoot u namelijk nog minder koolstofdioxide per kilometer uit. Om deze besparing te realiseren, werd de onderzijde dichtgemaakt met de gladst mogelijke bekleding. Het geoptimaliseerde voertuigpakket met de spoiler zorgt ook voor een betere aerodynamica - en dus een lager verbruik.

Recycling

Uit oud nieuw maken

In elk modern voertuig zijn kunststoffen verwerkt. Een groot deel ervan wordt gerecycled. In de nieuwe Multivan worden de gerecyclede materialen onder meer hergebruikt in de aerodynamische vloerbekleding, de wielkastbekleding en de geluidsdemping. Maar gerecyclede kunststoffen zijn ook te vinden in andere onderdelen, bijvoorbeeld in de vloerbekleding. Dit heeft minder impact op het milieu omdat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

De nieuwe Multivan van dichtbij zien?

Maak een afspraak met een verkoper

Nieuwsbrief