Volkswagen

Dit is de eerste generatie van een nieuw type mobiliteit bij Volkswagen Commercial Vehicles. Een eerbetoon aan een icoon.

Maak kennis met de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo.

ID. Buzz

Een nieuw gedefinieerd ruimtegevoel voor meer flexibiliteit

In de stad of op het platteland, met het gezin of voor een weekendje weg met vrienden: met de ID. Buzz wordt duurzame mobiliteit dagelijkse realiteit én comfortabel. Het interieurconcept werd helemaal opnieuw uitgedacht, waarbij de focus lag op digitale innovatie en flexibiliteit.

 • ID. Light
 • Optionele Uitneembare, multifunctionele ID. Buzz Box
 • Interieurverlichting met tot 30 kleuren
 • Interieur zonder dierlijk leder
 • Gebruik van gerecycleerde materialen voor de zetelhoezen, bodembekleding en dakhemel
 • Steeds up-to-date dankzij Over-the-Air-updates via We Connect

ID. Buzz Cargo

Een nieuw ontworpen laadruimte voor moderne commerciële mobiliteit

Wat verwacht u van een hedendaagse commerciële alleskunner? Een elektrische aandrijving, genoeg laadruimte en een behoorlijk rijbereik. En precies dat brengen wij met de ID. Buzz Cargo in het verkeer. Maar dankzij de moderne connectiviteit en digitale functies gaan we nog verder. Geef uw commerciële mobiliteit gerust een nieuwe invulling.

 • Genoeg laadruimte voor twee europalletten
 • Tot 1.000 kg sleepvermogen
 • Compacte afmetingen, groot laadvolume
 • Steeds up-to-date dankzij Over-the-Air-updates via We Connect

 

Samen richting nieuwe mobiliteit

De nieuwe ID. Buzz en ID. Buzz Cargo verleggen de grenzen van de individuele en commerciële mobiliteit. Voor het eerst bouwde Volkswagen Commercial Vehicles een elektrisch busje van begin tot einde opnieuw op, beginnende van de eerste schets tot helemaal aan de laatste handgreep. Zowel op het vlak van ruimtegebruik en connectiviteit als voor de aandrijving zal het concept van de ID. Buzz de mobiliteit zoals we die kennen ingrijpend veranderen.

 • Innovatieve connectiviteit met Over-the-Air-updates via We Connect en Car2X
 • Nieuwe, intelligente rijhulpsystemen
 • Compacte afmetingen, groot ruimtegevoel
 • CO2-neutrale levering aan de klanten

 

Innovatieve mobiliteit met de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo

Duurzame mobiliteit is pas mogelijk als gekeken wordt naar de hele levenscyclus van een voertuig en de CO2-uitstoot in iedere fase wordt verkleind. Met de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo gaan we resoluut verder op dezelfde weg – de ID. Buzz wordt CO2-neutraal geleverd aan de klant en kan via laadoplossingen van bijvoorbeeld EDI opgeladen worden. Zo ziet uw individuele mobiliteit er meteen heel anders uit. Duurzamer, betaalbaarder en flexibeler. Naar het tankstation hoeft u niet meer te rijden. Geniet ook van de elektrische mobiliteit – met de innovatieve, geconnecteerde ID. Buzz en ID. Buzz Cargo.

ID. Buzz DUO

Highlights

Over-the-Air updates

Updates verhogen de functionaliteit van de digitale systemen in uw ID. Buzz. Dankzij Over-the-Air-updates via We Connect kan hij ze bijvoorbeeld 's nachts volledig automatisch bijwerken zodra u de update op uw infotainmentsysteem bevestigt. Zo blijft uw ID. Buzz steeds helemaal up-to-date.

Car2X

Voertuigen die in het verkeer met elkaar communiceren, kunnen voor minder files zorgen en voor lokale gevaarlijke punten waarschuwen. Car2X-technologie vergroot aanzienlijk het bereik van de sensoren van een voertuig door ook de gegevens van andere weggebruikers en de infrastructuur te verwerken in de berekening van de huidige totaaltoestand. Door het gebruik van slimme software en elektronica wordt de veiligheid naar nieuwe hoogtes gestuwd. Een voorbeeld daarvan is de dienst ‘Lokale gevarenmeldingen’. De ID.-modellen communiceren bijvoorbeeld in een straal van 800 meter en binnen milliseconden met elkaar. Dankzij hun vele sensoren herkennen de elektrische auto’s tijdig mogelijke gevaren – en waarschuwen andere weggebruikers in de omgeving automatisch via wifisignalen.

ID. Light

Het ID. Light communiceert visueel met u en helpt via het standaard navigatiesysteem om u meer ontspannen in het verkeer te bewegen. Als u de spraakbediening gebruikt, ontvangt u een reactie op uw stem aan de hand van een lichtsignaal. Zodra u uw ID. Buzz verlaat, neemt het ID. Light van u afscheid met een afscheidsgroet – een intelligent lichtsignaal.

Travel Assist met zwermgegevens

De Travel Assist met zwermgegevens kan de rijstrook, de afstand tot de voorligger en de door u ingestelde maximumsnelheid aanhouden.

Hij maakt daarbij onder andere gebruik van de adaptieve rijstrookgeleiding. Het voertuig wordt hier actief in het midden van de rijstrook gehouden. De Travel Assist met zwermgegevens past zich aan uw rijstijl aan en kan ook verder naar links of rechts rijden op de eigen rijstrook in plaats van precies in het midden.

Bovendien helpt de Travel Assist met zwermgegevens indien gewenst ook actief bij het wisselen van rijstrook op de snelweg.

Als er zwermgegevens beschikbaar zijn, hoeft de Travel Assist met zwermgegevens slechts op één gedetecteerde rijstrookgrens te vertrouwen om het spoor aan te houden, bijvoorbeeld op secundaire wegen zonder middenstrookmarkeringen.

Bovendien beschikt de Travel Assist met zwermgegevens over een vooruitziende snelheidsregeling en bochtenassistent. Zo kan de snelheid van het voertuig worden aangepast aan de geldende snelheidsbeperkingen en aan de wegindeling (bochten, rotondes enz.).

Geïnteresseerd in de ID. Buzz?

 

ID. Buzz Back
ID. Buzz Side
ID.Buzz Front
ID. Buzz Back
ID. Buzz Front
ID.Buzz Back
ID.Buzz Interior
ID.Buzz Car steering wheel
ID.Buzz Interior
ID.Buzz Trunk
Foto 1 / 1