Volkswagen

                                      ­Wat wilt u weten over opladen?

Opladen, hoe gaat dat in z'n werk?

Simpel: u heb een stekker nodig, een stopcontact en een kabel. Welke? Dat hangt ervan af hoe snél u wil laden. Want u kan kiezen tussen een gewoon stopcontact, een laadpunt of een snellader.

Waar kan ik overal opladen?

In tegenstelling tot tanken kan opladen zowat overal: thuis, op het werk, onderweg en bij veel parkings van winkelcentra, stadskernen, supermarkten, wegrestaurants, hotels enzoverder.

Hoe kan ik mijn laadbeurt betalen?

Het is zo eenvoudig als maar kan: met alles, behalve cash. Concreet? Met een laadkaart, badge of app. Bij snellaadstations kan het ook met een kredietkaart. En soms is het gewoon gratis. 

Hoe haal ik het maximum uit mijn batterij?

Voor de batterij van een elektrische auto geldt hetzelfde als voor die van uw smartphone: niet gebruiken tot de laatste percent, niet altijd laden tot de volle 100%. Gelukkig is er een oplaadmanager aan boord.

Vind ik bij Volkswagen ook laadoplossingen?

U wil een eigen laadpunt thuis of op kantoor? Uitstekend idee. Dan hebben we voor u een oplossing op maat. Met alle kwaliteitsgaranties die erbij horen, via Electric by D’Ieteren. Of kortweg EDI.

EDI biedt een totaaloplossing en begeleid u van de gratis audit van uw elektriciteitsaansluiting tot de keuring van uw installatie. Een van onze erkende technici komt langs om uw elektriciteitsaansluiting te controleren en een offerte op maat te kunnen maken. 

                                      Hoever kan ik rijden met mijn ID.?

Is mijn ID. geschikt voor elke afstand?

De ID.-familie gebruikt batterijtechnologie van de nieuwste generatie. Dat betekent een royaal rijbereik en een grote flexibiliteit in laadmogelijkheden. En voor langere ritten gidst de routeplanner u vlot naar laadpunten op uw weg.

Hoe bereken ik het reële rijbereik van mijn ID.?

Net zoals bij klassieke brandstof spelen factoren als rijgedrag, lading en passagiers een grote rol. Maar bij batterijen heeft de buitentemperatuur een grotere invloed. Ook elektrische systemen als airco hebben effect. Maar hedendaagse batterijen zijn daarop voorzien.

                                     Wat zijn de financiële voordelen?

Wat maakt het totale kostenplaatje zo interessant?

Al gehoord van ‘Total Cost of Ownership’? Beheerders van bedrijfswagenparken bedachten die term om de werkelijke kosten over de hele levensduur van een voertuig te berekenen. En volgens die rekensom komt elektrisch rijden goedkoper uit.

Wat zijn de financiële voordelen vanaf de aankoop?

Wat zeker meespeelt zijn de fiscale voordelen, zowel voor de particulier, de werknemer met een bedrijfswagen als de zelfstandige. En die zijn er ook voor plug-inhybrides, voor velen de ideale transitie naar volledig elektrisch rijden. Let wel: de fiscaliteit verschilt per regio.

Waarom maken onderhoudskosten zo'n groot verschil?

Een elektrische motor bevat veel minder bewegende delen en staat niet bloot aan immense druk en hitte binnenin. Hij is dus minder onderhevig aan slijtage en er moeten minder onderdelen vervangen worden. Dat scheelt tot liefst 35% in de onderhoudskosten.

Hoe breng ik elektrisch rijden binnen mijn bereik?

De hogere aankoopprijs van een elektrische auto hoeft geen drempel te zijn. Volkswagen D’Ieteren Finance biedt u verschillende voordelige formules op maat aan voor zowel de ID.3, de ID.4, de ID.5 of zelf de ID.Buzz. om betalingen te spreiden. Dit gebeuren via Personal Lease, AutoCredit of Klassieke Financiering.

Het beste argument voor elektrisch rijden? Een testrit.

U bent amper één proefrit verwijderd van elektrisch rijden. Twijfel is niet nodig, onze modellen zullen u wel overtuigen, daarvan zijn we zeker. Maak meteen een afspraak bij uw plaatselijke Volkswagen concessie en kies het model dat het best bij u past. We wensen u een fijne kennismaking!